Listopad 25, 2021 831

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi uručene zahvalnice laureatima

Ocjeni sadržaj
(7 glasova)

Od 1953. godine, 25. listopada kada je u Željezari Sisak održana prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa, obilježava se Dan dobrovoljnih darivatelja krvi u Hrvatskoj.

Vrijednosti jedne sredine očituju se u dobrim ljudima,  Vodice su najbolji primjer zajednice kojoj je pomoć najpotrebitijima na prvom mjestu.

Povodom Dana darivatelja krvi uručene su zahvalnice danas u hotelu Olympia Sky jubilarnim darivateljima krvi za više od 35 darivanja ženama i muškarcima za 50 i 75 puta darovanu krv

Dobitnici zahvalnica su:
Ana Bulat za 35 puta darovanu krv
Damir Crljenak za 50 puta darovanu krv
Igor Čičin- Karlov za 50 puta darovanu krv
Mišel Marić za 50 puta darovanu krv
Toni Lasan za 50 puta darovanu krv
Marinko Mićin za 50 puta darovanu krv
Antonio Zafron za 50 puta darovanu krv
Miroslav Sladoljev - Jolić za 75 puta darovanu krvi

 

Tim povodom u hotelu Olympia Sky ravnateljica CK Vodice, Marijana Biluš čestitala je darivateljima riječima:

Unatoč mnogim preprekama s kojima smo se kao društvo suočili, možemo sa  zahvalnošću reći kako smo zahvaljujući Vama postigli da svaki pojedinac i zajednica u slučaju potrebe imaju mogućnost pravovremene opskrbe sigurnom krvi i krvnim pripravcima. 
Darujući krv ugradili ste dio sebe u živote drugih ljudi ostavljajući na taj način neizbrisiv trag u njihovim životima te postali karika koja povezuje zdravlje i bolest na najčovječniji način, darujući onima u potrebi nadu u oporavak i daljnji život. 
Dragi darivatelji krvi, ovim putem Vam želimo zahvaliti  na iskazanoj ljubavi i humanosti. Cijenimo vašu plemenitost i od srca vam čestitamo Dan dobrovoljnih darivatelja krvi 

 

Darivateljima su se obratili predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Luka Lipić i gradonačelnik Vodica Ante Marko Cukrov koji se svima zahvalio na brojnim darovanim dozama krvi i obećao i nadalje neupitnu podršku od strane gradske uprave.

Predsjednica DDK Vodice, Sanja Radin Mačukat prigodnim se pak riječima zahvalila se darivateljima i laureatima

U vremenu kojem se nalazimo zbog svjetske pandemije na žalost nismo mogli obilježiti 45 obljetnicu kluba, skupštinu i dodjelu zahvalnica na način kako darivatelji zaslužuju. Ono šta nas u svemu raduje je povećan broj darovanih doza krvi, jer svaka darovana doza je darovani život. Brojni su primjeri darivanja krvi u našim Vodicama, gdje je darivanje tradicija i gdje roditelji tu istu tradiciju prenose na svoju djecu, a oni na svoje potomke. Sigurno je da ovaj klub neće ostati bez darivatelja i koristim ovu priliku da svima i laureatima čestitam na njihovim jubilejima 

Zahvala predsjednice DDK Vodice, Sanje Radin Mačukat
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 25 Listopad 2021 19:30
djelomob1.jpg