Lipanj 18, 2021 1020

Gradonačelnik Ante Cukrov i županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić u radnoj posjeti JVP Vodice

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Novoizabrani gradonačelnik, Ante Cukrov danas je bio u posjeti Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Vodica sa željom da stekne što bolji uvid u rad i stanje postrojbe. Radnoj posjeti prisustvovao je i županijski vatrogasni zapovjednik, Darko Dukić 

Nakon kratkog razgleda Doma i pozdravljanja sa djelatnicima, zapovjednik Ivica Begić prezentirao mu je trenutno stanje opremljenosti i izvijestio o važećim planskim dokumentima koje je usvojilo Gradsko vijeće.

Gradonačelniku je prezentirano novo vozilo koje je od jučer dio voznog parka postrojbe. 

Radi se o autocisterni namijenjenoj za gašenje požara u urbanim i ruralnim područjima, te za transport velike količine vode. Može služiti za nadopunu ostalih vozila vodom, a zbog sredstava za gašenje koji su smješteni u vozilo, može služiti i za samostalni taktički nastup.

Autocisterna je isporučena s kompletnom opremom sa čim su djelatnici postrojbe iznimno zadovoljni. Vozilo je dobiveno u okviru projekta "Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH" u sklopu operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020, koju vodi Ministarstvo unutarnjih poslova.

Gradonačelnik je obaviješten o planovima razvoja postrojbe, a između ostalog i o mogućnosti izgradnje novog vatrogasnog doma za koji su sukladno prijedlogu Nacionalne strategije razvoja vatrogastva preko EU fondova osigurana financijska sredstva.

Grad Vodice je već krenuo u izradu projektne dokumentacije za izradu novog vatrogasnog doma na što je Gradonačelnik iznimno ponosan. 

Gradonačelnik je bio veoma zadovoljan stanjem u postrojbi i napomenuo kako su vatrogasci uvijek imali punu podršku gradske vlasti sa željom da tako bude i u budućnosti. Svoj posjet završio je sa željom za što mirniju sezonu sa što manje intervencija.

djelomob1.jpg