SDP TOP DESK
20 Tra 2021
    1010

U Uljari sv. Ivan Vodice: Župan Goran Pauk se sastao s uljarima i maslinarima Šibensko-kninske županije

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U Uljari sv. Ivan u Vodicama održan je danas sastanak predstavnika Strukovne organizacije uljara i maslinara Županijske komore Šibenik  i predstavnika Udruge dalmatinskih uljara na kojem su sudjelovali i  v.d. predsjednika Hrvatske gospodarske komore Šibenik g. Josip Laća te župan Goran Pauk.Tema sastanka bila je brendiranje Dalmacije kao maslinarske regije i njezino predstavljanje na međunarodnoj manifestaciji New York International Olive Oil Competition 2021., na kojoj će ove godine biti predstavljen 51 uzorak maslinovog ulja iz cijele Dalmacije, od čega je 21 uzorak iz Šibensko-kninske županije.

„Maslinarstvo i proizvodnja maslinovog ulja tradicionalne su poljoprivredne djelatnosti naše županije, odnosno cijele Dalmacije koja nije dovoljno promovirana kao maslinarska regija, a imamo vrhunska maslinova ulja.  Kroz provođenje županijskog Programa potpora poljoprivredi odlučili smo učiniti jedan iskorak na tom području i podržati naše maslinare u zajedničkom nastupu na ovoj eminentnoj manifestaciji u New Yorku, a kao predsjednik Hrvatske zajednice županija potaknuo sam i ostale župane dalmatinskih županija da sufinanciraju troškove svojih proizvođača. Naš zajednički cilj je vrhunska dalmatinska maslinova ulja postaviti na pijedestal, gdje ona i pripadaju.“, kazao je župan Goran Pauk po završetku sastanka.

Kroz Program potpora poljoprivredi, Šibensko-kninska županija će prijavljenim maslinarima sa svog područja sufinancirati 50% troškova kotizacije za ovu manifestaciju, dok će im županijska Gospodarska komora sufinancirati 25% troškova.

„Koliko mi je poznato, ovo je prvi put da uljari i maslinari iz Dalmacije izlaze zajedno na neko natjecanje i predstavljaju Dalmaciju kao regiju, što je velika stvar. Za ovu manifestaciju uspjeli smo prikupiti 45 brendova, odnosno 51 uzorak izuzetno kvalitetnih maslinovih ulja što smatramo jako dobrim rezultatom u prvoj godini provedbe projekta.“, kazao je Tomislav Duvnjak, predsjednik Strukovne organizacije uljara i maslinara Županijske komore Šibenik i zahvalio županu na podršci.

  

djelomob1.jpg

Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Foto đir nedjeljom: Oj, Vodice garofula kito, misto moje ugodno i lipo...

    Information
Najčitanije
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close