Veljača 12, 2021 553

U Šibensko-kninskoj županiji 17 novooboljelih osoba, jedna osoba preminula

U Šibensko-kninskoj županiji 17 novooboljelih osoba, jedna osoba preminula Pixabay
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 17  osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije. Nažalost, preminula je muška osoba starije životne dobi oboljela od COVID-19 infekcije, koja se liječila u kninskoj bolnici.

Trenutno je 74 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 16 osoba, dok se u kninskoj bolnici liječi 15 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 400 osoba. U posljednja 24 sata uzorkovano je  90 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Slijedom preporuke Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije i mišljenja Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije od 10. veljače 2021., Šibensko-kninska županija suglasna je da se nastava u svim školama kojih je osnivač od 15. veljače 2021. odvija prema Modelu A – nastava u školi za sve razrede bez izuzetaka uz poštivanje svih mjera sprječavanja širenja bolesti Covid – 19 propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja.
 

djelomob1.jpg