Desto desk
08 Velj 2021
    546

Tjedna analiza prometa: Najveći broj nesreća dogodio se na području Šibenika i Vodica

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Tjedna analiza prometa: Najveći broj nesreća dogodio se na području Šibenika i Vodica Pixabay

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 1 do 7. veljače 2021.g., na području Policijske uprave šibensko-kninske dogodilo se 13 prometnih nesreća, od kojih 5 s ozlijeđenim osobama (3 osobe lakše i 2 teže ozlijeđena) i 8 s materijalnom štetom. 

Sve prometne nesreće su se dogodile na području Šibenika i Vodica to 8 od kojih 4 s ozlijeđenim osobama (po 2 lakše i teže ozlijeđene) i 4 s materijalnom štetom. Na području Drniša dogodila su se 2 prometne nesreće od kojih 1 s 1 lakše ozlijeđenom osobom i 1 s materijalnom štetom. Na području Knina dogodile su se 3 prometne nesreće s materijalnom štetom.

Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća, nepropisna brzina – 4, vožnja na nepropisnoj udaljenosti – 1, nepropisno kretanje kolnikom - 2 te ostalo – 6. 

U proteklom tjednu su utvrđena i sankcionirana ukupno 223 prekršaja, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (68), nekorištenje sigurnosnog pojasa (63), nepropisno uključivanje i isključivanje (20), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (4), upravljanje vozilom prije stjecanja prava i tako dalje, a ujedno je iz prometa isključeno 7 vozača i 2 vozila.

- Obzirom na statističke pokazatelje, na i dalje velik broj zatečenih vozača u vožnji nepropisnom brzinom i nekorištenje sigurnosnog pojasa, pozivamo Vas da putem svojih medija i nadalje opetovano upozoravate vozače da poštuju prometne propise, a posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da ne voze ukoliko im je istekla valjanost vozačke ili prometne dozvole, da upale svjetla na vozilu te da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje, jer samo odgovorno ponašanje je garancija sigurnosti u prometu.  - poručili su iz PU Šibensko kninske
 

 


djelomob1.jpg

Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Uskrs u Vodicama

    Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close