15 Sij 2021
  836

Nastava započne 18. siječnja, evo na koji način i po kojem modelu

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije prateći razvoj epidemiološke situacije na području Šibensko-kninske županije u prosincu 2020. godine preporučio je nadležnom županijskom odjelu i dijelu ravnatelja srednjih škola donošenje odluke o organizaciji nastave po modelu ''C'' - nastava na daljinu. Predmetna preporuka odnosila na srednje škole i to za razdoblje od 14. prosinca do 23. prosinca 2020. godine.

Nadalje je preporukom određeno da će svaka škola po isteku školskih praznika, u suradnji s osnivačem i lokalnim stožerom, odabrati po kojem će modelu nastaviti provođenje nastave za početak drugog polugodišta. Za potrebe usvajanja stajališta o odabiru prikladnog modela za provođenje nastave u drugom polugodištu Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije zatražio je mišljenje Zavoda za javno zdravstvo, a iz kojega proizlazi da je epidemiološka situacija bolja nego prije mjesec dana, no da i dalje postoji veliki rizik prijenosa bolesti među učenicima i nastavnicima kao i na potencijalno prenošenje bolesti na članove njihovih obitelji.

Za potrebe nastavka školske godine i ministar znanosti i obrazovanja prije tri dana javno je iznio stajalište Ministarstva da školska godina započne održavanjem nastave po modelu ''A'' u nižim razredima osnovne škole (od prvog do četvrtog razreda) i za učenike četvrtih razreda srednjih škola, a da učenici osnovnih škola od petog do osmog razreda osnovne škole i učenici srednjih škola od prvog do trećeg razreda srednje škole nastavu izvode na daljinu (on line) odnosno po modelu ''C'' .

Slijedom navedenoga, Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije, uvažavajući procjenu epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije i javno izneseno stajalište Ministarstva znanosti i obrazovanja preporuča da nastava na području Šibensko-kninske županije započne 18. siječnja 2021. godine na predloženi način, tj. po modelu ''A'' u nižim razredima osnovne škole (od prvog do četvrtog razreda) i za učenike četvrtih razreda srednjih škola (uz primjenu pojačanih protuepidemijskih mjera), a da učenici osnovnih škola od petog do osmog razreda osnovne škole i učenici srednjih škola od prvog do trećeg razreda srednje škole nastavu izvode na daljinu (on line) odnosno po modelu ''C'' .

Nadalje, u odnosu na održavanje stručne prakse, vježbi i individualne nastave  za učenike svih razreda srednje škole (tamo gdje se provodi) iste se mogu održati u prostorima škole i drugim za to predviđenim prostorima uz primjenu pojačanih protuepidemijskih mjera prema Modelima i preporukama za održavanje nastave koje je donijelo Ministarstvo znanosti i obrazovanja te uz obveznu suglasnost roditelja.

djelomob1.jpg

Najnovije
 • „Gužva“ na vodičkoj rivi danas je podsjećala na neka ranija vremena
  Information
  Podijeli
  Information

  „Gužva“ na vodičkoj rivi danas je podsjećala na neka ranija vremena

  Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close