07 Lis 2019
    1122

Kako nam je bilo na 7. Kreativnim danima Fausta Vrančića?

Od petka 4.10. do nedjelje 6.10. održano je 7. izdanje festivala na otoku Prviću

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 07 Listopad 2019 15:16

Zmajeve je prizemljila bonaca, ali prijeteći oblaci koji su se u subotu ujutro nadvili nad otokom, nisu prizemljili entuzijazam posjetitelja. Dida Frane je dovezao pedesetak Vodičana s djecom, a u Šibeniku jer red za brodsku kartu bio do kolodvora pa je i Lara doplovila puna znatiželjih mališana i njihovih roditelja.

Piše i foto: Antonia Dobrota

Još u petak je na radionicama festivala sudjelovalo 45 vrtićanaca vodičkog Tamarisa, učenici 3. razreda OŠ Brodarica i učenici Centra za odgoj i obrazovanje sa Šubićevca. U subotu su radionice festivala posjetili i učenici viših razreda osnovnih škola sa Vidika i iz Marine kraj Trogira.

Tako ovaj mali festival na otoku Prviću poprima edukativni karakter, a vrata Memorijalnog centra Faust Vrančić, otvorena svima u dane festivala, doprinose naporima organizatora u brendiranju Faustovog otoka.

Jednak doprinos daju i sudionici koji održavaju kreativne radionice, a ovu godinu su to bili, naravno, Zmajoljupci, koji su zaštitni znak festivala, Ante Bratić s radionicom obrade i modeliranja drva, NP Krka s tri ekološke radionice, slikarice Alma Božanić iz Komiže i Dijana Kočica iz Zagreba s likovnim radionicama, Vedran Zorić s Uvrnutim balonima i Svilarice s radionicom plesa na svili, te Kap Jasa iz Slovenije, koji su, nažalost, tek u nedjelju uspjeli dočekati vjetar za svoje zmajeve.
Marija i Ivan Čače su na muzičkoj radionici oživjeli tradicionalnu igru „Šibice“ koja se igra samo u Prvić Luci i dodali joj glazbenu notu. Za mališane, roditelje i ostale je u večernjim satima organiziran i glazbeni kviz kojeg je osmislio i vodio Kike Dok, glavni „krivac“ za zabavnu subotnju večer.

Imali smo priliku poslušati zabavni putopis Zmajoljubaca iz Kine i Indije, predavanje profesora Damira Viličića o ekologiji te prezentaciju turističkih rezultata ove sezone Svjetlane Livić Jurlin.

Marija Vukov je predstavila projekt Za Zlarin bez plastike i potaknula okupljene mještane na razmišljanje o pokretanju jednake inicijative na Prviću.

Posebnost 7. Kreativnih dana je bila i fantastična izložba skulptura Šime Kursara, koji najčešće obrađuje drvo masline, australske yarre, mendule i rogača, da bi u drvu pronašao likove koji zaokupljaju maštu i oslobađaju emocije.

Bilo je i otkazivanja pa, nažalost, nismo dočekali edukativne predstave Multimedijalne kolibe iz Zagreba, ali ritam festivala tako nije poremećen, a nije ga uspjela omesti ni kiša koja je u subotu pokvasila neke nespremne glavice.

Stariji mještani su izmjerili tlak na glavnom trgu, a otočki dotur Gordan Babić je ustanovio kako su oni koji su roštiljali skupa imali najviši tlak te da manje soli u hrani može preporučiti svima.

Svoje 7. izdanje Faust duguje svim sudionicima i posjetiteljima, Leni iz dućana koja je narizala sir i salamu, Luigiju koji je složio sendviče za počastiti školarce, pekari, iznajmljivačima i ugostiteljima Prvić Luke koji su ponudili subvencionirane cijene, Udruzi Otok, kao organizatoru, te podršci Mjesnog odbora Prvić Luke, Grada Vodica, TZ grada Vodica, i sponzorima bistro Gulož iz Vodica, Ardura travel i ugostiteljski obrt Habla iz Šibenika.

Ponovilo se!

djelomid1.jpg

tehnoadeo2017 BumbaNG
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider

bazenid

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE


Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217

Gradsko-inicijalni

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close