28 Velj 2020
  2436

Upisi u tijeku – Mentalna aritmetika stiže i u Vodice

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Utorak, 24 Ožujak 2020 18:58

Požurite i predbilježite svoje dijete na vrijeme jer već 06.03.2019. (petak) u 18.00 sati u  Gradskoj knjižnici Vodice bit će održana besplatna radionica za djecu i roditelje. Program ALOHA mentalne aritmetike pomoći će Vašem djetetu da svlada tehnike računanja abakusom, poveća koncentraciju, kapacitet memorije te brže procesuira informacije. 

U Vodicama u Centru za djecu, mlade i odrasle ubrzo započinje ALOHA program mentalne aritmetike. Prva besplatna radionica za roditelje i djecu bit će održana 06.03.2019. u 18.00 u prostorima Gradske knjižnice Vodice, kako bi se roditelji, a ponajviše djeca uvjerili u sve ono što program ALOHA nudi. 

U tijeku su predbilježbe/upisi, a program će voditi Vanja Roca, učiteljica razredne nastave i trenerica Aloha mentalne aritmetike. 

Nakon svladane tehnike računanja abakusom, čijom se vizualizacijom postiže izvanredno brzo računanje i razvoj kognitivnih vještina, krećemo s pravim mozgalicama i dolazimo do glavnog dijela programa – mentalne aritmetike. Abakus je alat pomoću kojeg razvijamo određene vještine. Dok pokušavamo stvoriti sliku abakusa u glavi i istovremeno pratiti o kojoj se vrijednosti radi te izvoditi računske operacije, mi zapravo treniramo svoj mozak i činimo ga jačim. 

Često nam bude nevjerojatno kad netko u vrlo kratkom vremenu izračuna 35x7x2. Ali, to nije teško ako svladate način kako računati, a stečeno znanje konstantno nadograđujete. Upravo to vas uči ALOHA program mentalne aritmetike. Program, na zabavan i izazovan način uči polaznike kako uobičajene računske operacije rješavati što brže i učinkovitije – rekao nam je Nino Purić, voditelj Aloha tima u Šibeniku. 

ALOHA je otvorena za predškolce i školarce. U sklopu ALOHE djeluju dvije grupe: Tiny Tots za predškolski uzrast od navršene četvrte godine i Kids za školski uzrast do 12 godine. 
Svaki stupanj traje  4 mjeseca, odnosno 28 sati po 60 minuta (35 školskih sati), a održava se jednom tjedno po 2 sata. 

U sklopu redovite nastave ALOHA treneri provode kraće usmjeravanje svjesne pažnje tzv. mindfulness, kako bi djeca povećavanjem svoje emocionalne inteligencije bila spremnija na izazove koje donosi moderno doba – dodao je Purić.
Vaše dijete ne treba biti izvrsno u matematici da bi bilo dio ALOHE jer osim matematičkih sposobnosti, pohađanje ALOHA programa doprinosi izuzetnom analitičkom i logičkom razmišljanju, koncentraciji i pažnji, odličnom pamćenju, povećanom samopouzdanju što dovodi do boljeg općeg uspjeha u školi u svim predmetima.

Dragi roditelji, ne zaboravite doći u Gradsku knjižnicu Vodice 06.03.2019. u 18.00 sati zajedno s Vašom djecom kako bi na besplatnoj radionici vidjeli prednosti pohađanja ALOHA programa.  

Ukoliko su Vam već danas potrebne dodatne informacije ALOHA tim je dostupan na 099 6866156.

Patrik Čudić sv. prvak

djelomid1.jpg


Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close