15 Svi 2020
  1159

Razgovor sa župnikom Franjom Glasnovićem povodom Međunarodnog dana obitelji

Obitelj je temelj današnjeg društva: 'Svima vam želim da to bude mjesto u kojem će roditelji i djeca doživljavati život'

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)
0
ilustracija: Pixabay.com ilustracija: Pixabay.com

Danas slavimo Međunarodni dan obitelji, u svijetu je prvi put obilježen 15.5.1994. godine pod sloganom "Da obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece" kao odraz značaja što ga međunarodna zajednica pridaje obitelji kao temeljnoj jedinici društva. Svake godine se raznim događajima obilježava ovaj dan čime se prisjećamo, da je obitelj temelj današnjeg društva, da se iz obitelji i obiteljskog okruženja stvaraju ljudi sa svojim karakterom, stavovima, vjerovanjima koji grade neki budući svijet. Ovom prigodom, o njenoj važnosti, popričali smo s našim župnikom Franjom Glasnovićem.

U našoj župi je 2 600 obitelji, najbrojnija obitelj ima 10 članova s još jednim na putu, a slijedi ju obitelj s njih osam. Najviše obitelji je s dva člana, a prosjek je 3, odnosno 2,7.

-    Prosjek bi nam mogao biti bolji, ali drago mi je da razgovaramo o obitelji koja bi, ne samo povodom ovog dana, nego uvijek trebala biti u središtu našeg promišljanja, odnosa i života. Obitelj je temeljna zajednica, jezgra koja čini i sve sastavnice društva pa i samu Crkvu. Jedna lijepa definicija obitelji bila bi – kućna crkva, kazao je don Franjo Glasnović. 

Ovih dana ćemo proslaviti i stotu obljetnicu rođenja pape Ivana Pavla II., velikog pape i prijatelja Hrvatske koji je obitelji davao najveći naglasak. Prije 17 godina upravo je za svoje stoto putovanje pod geslom 'Obitelj – put crkve i naroda' odabrao našu državu.

-    Iskreno bih volio da obitelji koje čine vjernici budu put crkve, ali i društva i naroda. Istina života koju često naglašavam jest da se svatko od nas se rađa u obitelji. Odnosno, nitko od nas nije pao s Marsa! U obitelji se odgajamo, doživljavamo ugodne pa i teške trenutke, učimo o ljudskim i kršćanskim vrijednostima, sve ono što je vrlo važno ponesemo iz svoje obitelji. 

Svima nam želi da nam to bude mjesto u kojem će roditelji i djeca doživljavati život. Ona prvenstveno usvajaju ono što doživljavaju, a tek onda ono što čuju da im se govori. Obitelj jest mjesto u kojem čovjek uči kako ljubiti, iskreno doživjeti život, ali i škola u kojoj se učimo vjeri.

-    Želio bih da ju svi doživljavaju kao radosno mjesto s djecom, unucima, pa i praunucima, a da mlađi ponekad imaju više razumijevanja za svoje starije. Možda nam ova situacija s koronavirusom pomogne da usvojimo sve ono što smo doživjeli u susretu sa svojima najbližima, da se naučimo prihvaćanju, poštivanju, praštanju i razumijevanju, naglasio je don Franjo Glasnović.

djelomid1.jpg


Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta

  Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close