14 Svi 2020
    2098

Priopćenje za javnost 17 članova Udruge umirovljenika grada Vodica

0

Matija Juričev Martinčev zajedno s još 16 članova UUGV-a na redakcijski mail poslali su priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti

MATIJA JURIČEV-MARTINČEV
i ostalih 16  oštećenih članova
UDRUGA UMIROVLJENIKA GRADA VODICA
Ante Starčevića , Vodice

Zaštita prava umirovljenika Grada Vodica
-  GRADONAČELNICA GRADA VODICA,g-đa Tomić
-  SAVJET ZA ZAŠTITU POTROŠAČA GRADA  VODICA
-  NADZORNI ODBOR UDRUGE UMIROVLJENIKA GRADA VODICA
-  NADZORNI ODBOR MATICE UMIROVLJENIKA HRVATSKE
- TURISTIČKA  AGENCIJA „MEDIA TURIST“ZAGREB,
- DRŽAVNI INSPEKTORAT, TRŽIŠNA INSPEKCIJA
Sredstva javnog  informiranja : -  „INFOVODICE“, ZA OBJAVU

Cijenjeni !

Obraćamo se Vama kao nadležnim institucijama, kako u Gradu Vodice, tako  i nadležnom  tijelu Matice umirovljenika Hrvatske, kao i Državnom inspektoratu, nadležnim za inspekcijske poslove i poduzimanja Zakonima predviđenih mjera. Od svih  Vas tražimo , da nas podržite u ostvarivanju prava članova Udruge umirovljenika Grada Vodica, koja nas pripadaju prema Statutu UU GV, prema Zakonima o zaštiti potrošača u RH, Zakonu o turističkim agencijama i mnogim drugim pozitivnim propisima u RH.

Kako nismo u mogućnosti riješiti naš problem, povrata dijela uplaćenog iznosa za putovanje u Veli Lošinj od 27.09.-30.09.2019. godine zbog neadekvatnog smješta umirovljenika, putnika u pansionu  Park V, u Velom Lošinju, gdje je bilo smješteno tridesetak osoba, ni s našom matičnom Udrugom umirovljenika kao naručitelja,  ni  s turističkom agencije MEDIA TURIST iz Zagreba, koja je organizirala putovanje, u suradnji s UU GV. Posebice smo nezadovoljni radom Izvršnog i Nadzornog odbora naše udruge koji su prihvatili ovakve odluke predsjednika i Turističke agencije, a  za sve su znali.

Naime, ovih tridesetak umirovljenika smješteno je u, nazovimo ga, pansion PARK  koji ne samo da ne udovoljava minimalnim uvjetima za smještaj i boravak bilo kojih gostiju, napose osoba treće životne dobi, koji je bio za njih ponižavajući i diskriminirajući u odnosu na druge dvije skupine u drugim smještajnim objektima. Problem je što je cijena polupansiona u ovome pansionu stvarno 30 Eura po osobi, ista kao i u druga dva puno kvalitetnijih smještaja čija je cijena bila 60 Eura, a svi smo isti iznos uplatili za putovanje. Dakle mi iz pansiona smo oštećeni za  90 Eura po osobi. Zahtjev za povrat 450,00 kuna po osobi potpisalo je 16 članova putnika, a za ostale putnike bi se trebala pobrinuti UU GV, jer su sve znali o lošoj kvaliteti smještaja, svjesno nas ponizili, a da o tome nisu obavijestili,  ni na koji način svoje članove putnike.

Do sada smo se obratili više puta Predsjedniku UU GV, posebno Nadzornom odboru UU GV, TA“MEDIA TURIST“ koji nisu ništa poduzeli, objašnjenja su im nesuvisla, lažna, nezakonita, ponižavajuća za sve članove UU GV. Od putovanja je prošlo oko 8 mjeseci.

Na kraju, prisiljeni smo da se obratimo Vama naslovljenim, jer ste vi dužni nas zaštiti, dati nam potporu i zakonskim putem naložiti odgovornima za ovaj propust da nam traženi iznos povrate, jer nas to pripada, jer nismo dobili uslugu, uplaćenu UU GV.
Ovim putem Vas sve obavještavano da smo konzultirali nadležna tijela za zaštitu potrošača, koji nam pružaju svekoliku pomoć, posebno pravnu, u ukoliko ovaj naš zahtjev ne bude riješen u zakonom predviđenom vremenu, pripremili smo i spremni smo pokrenuti sudski postupak.

Cijenjena gospođo gradonačelnice ,

Vas i Vaš Savjet za zaštitu potrošača, i ostale službe u Gradu Vodice, kao i Nadzorni odbor Matice umirovljenika Hrvatske, molimo da se pozabavite s radom UU GV, zakonitošću i statutarnošću rada, sukobom interesa, privatiziranjem udruge i netransparentnim radom, te velikim nezadovoljstvom članova s radom  i načinom vođenja tijela Udruge.

Svi materijali , naša prepiska s UU GV, Turističkom agencijom i NO UU GV, dostupna su vam kod NO UU GV, a ja i ostali oštećeni članovi smo Vam u svakom pogledu na raspolaganju.

Iako je davatelj usluge TA „MEDIA TURIST“ iz Zagreba, u svemu obavijestila UU GV i skupa s njima donosili odluke, sve su znali, a nisu obavijestili putnike u kvaliteti smještaja, bez obzira na sve i oni su odgovorni, a mi najodgovornijim držimo Predsjednika i Izvršni odbor UU GV te od njih i tražimo povrat uplate za smještaj, a s hranom i sadržajem izleta smo bili  zadovoljni.

Od državnog  inspektorata tražimo da izvrši  inspekciju u Udruzi umirovljenika Grada Vodica, da se analizira ovo putovanje u Veli Lošinj kao i cjelokupni rad i da se Turističkoj agenciji  i UU GV naloži povrat traženog iznosa.

Napominjemo da ovo nije prvi ovakav slučaj, isto se dogodilo prilikom boravka i smještaja u Draču, Albanija, s tim da je Turistička agencija  „PAVLETIĆ“ koja je organizirala putovanje i smještaj, nadoknadila oštećenim putnicima traženi iznos.

Na kraju molimo sredstva javnog priopćavanja, da nas podrže objavom ovog našeg zahtjeva da nam pomognu kako bi ova Udruga ostala Udruga umirovljenika Grada Vodica, dostupna svim građanima, koja će se boriti  za bolji život i ostvarivanje prava starijih osoba, sve kako bi članovi bili zadovoljni i da bi  se vratio ugled koji je imala UU GV, kao jedna od najboljih Udruga umirovljenika  u Hrvatskoj.

U Vodicama,11.svibnja  2020.godine
 Kontakt:099/8781887                                                  Matija Juričev-Martinčev

djelomid1.jpg

tehnoadeo2017 BumbaNG

Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

bazenid

Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217

Gradsko-inicijalni

Foto video vijesti

1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

Thanks,
We will call you back soon.

Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a