04 Svi 2020
    1372

Ne može biti više od 9 učenika u prvom razdoblju od dva tjedna

Evo epidemioloških mjera za djecu koja će dolaziti na nastavu u školu od 11. svibnja

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 04 Svi 2020 12:44

Ove epidemiološke mjere vrijede samo za one učenike čiji roditelji su se izjasnili da će njihova djeca pohađati nastavu u školi i potpisali pisanu izjavu o tome. Mjere su izrađene prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

OBVEZE RODITELJA PRIJE DOLASKA DJETETA U ŠKOLU

1. Roditelji/skrbnici imaju obavezu izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu, te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u školu već se javljaju telefonom ravnatelju škole i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.

2. Osigurati djetetu 1 paketić papirnatih maramica za nos i staviti ga u školsku torbu.

DOLAZAK UČENIKA I RODITELJA U ŠKOLU

1. Kada god je moguće, djecu dovode i odvode roditelji/skrbnici u zasebno prethodno dogovoreno vrijeme. Djecu i roditelje pred ulaznim vratima dočekuje učiteljica. Roditelji se ne okupljaju na ulazu, niti ulaze u prostor školskog dvorišta.

2. Dijete roditelj/skrbnik dovodi i odvodi iz škole na način da je u pratnji jednog djeteta uvijek jedna odrasla osoba/roditelj/skrbnik. U pratnji pojedinog djeteta uvijek je ista osoba ili se izmjenjuju dvije odrasle osobe.

3. Roditelji/skrbnici ne smiju dovoditi niti odvode djecu iz škole niti ulaziti u vanjske prostore (dvorište, vrt, igralište) i unutarnje prostore škole ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaraženi s COVID-19 a pogotovo ako su u samoizolaciji jer tada ne smiju izlaziti iz kuće. Ukoliko je dijete bilo u kontaktu s takvom osobom ono također mora ostati kod kuće.

BORAVAK UČENIKA U ŠKOLI

1. Djeca bi trebala održavati distancu (fizičku udaljenost) od druge djece i odraslih, primjereno razvojnoj dobi.

2. Djeca ne bi trebala dodirivati usta, nos, oči i lice kao i da ne stavljati ruke i predmete u usta, primjereno razvojnoj dobi.

3. Djecu trebaju redovito i pravilno prati ruke prije ulaska u svoju učionicu, prije i nakon konzumiranja hrane, nakon korištenja toaleta, nakon dolaska izvana, nakon čišćenja nosa i uvijek kada ruke izgledaju prljavo.

4. Djeca bi trebala kada kašlju i kišu prekriti usta i nos laktom ili papirnatom maramicom koju poslije trebaju odbaciti u koš te oprati ruke. Pri kašljanju i kihanju trebaju okrenuti lice od drugih osoba te izbjegavati dodirivanje lica, usta i očiju rukama.

5. Svako dijete samo postupa sa svojom odjećom i obućom, školskim priborom, torbama i knjigama te ih ne dijeli s ostalom djecom i ne dodiruje i ne uzima stvari druge djece.

6. Djeca ne nose zaštitne maske i rukavice. 

7. Tijekom boravka u školi i pod odmorima djeca ne napuštaju prostoriju u kojoj se odvija nastava za njihov razred, osim potrebe odlaska na toalet i pranja ruku.

ORGANIZACIJA NASTAVE U ŠKOLI

1. Prema uputama HZJZ - a u učionici u pravilu ne može biti više od 9 učenika u prvom razdoblju od dva tjedna.

2. Ukoliko broj učenika koji su prijavljeni u pojedini razredni odjel bude prekobrojan, prioritet su djeca čija oba roditelja rade izvan kuće.

3. Nastava se u školi organizira samo u onim razredima u kojima su roditelji prijavili da će dijete pohađati nastavu u školi i potpisali pisanu izjavu. Ostali učenici nastavu prate na HTV3 i rješavaju zadatke koje im učiteljica pošalje na način kako je dogovoreno na početku nastave na daljinu.

4. Raspored ulaska učenika u školu, početka i završetka nastave te odmora utvrdit će se nakon formiranja razrednih grupa ako bude interesa roditelja za nastavu u školi. Raspored će se formirati na način da se izbjegne kontakt djece jednog razreda s drugim razredima.

5. U razredu s učenicima boravi samo njihova učiteljica razredne nastave.

6. Predmete koje učenicima predaju drugi učitelji (Engleski jezik, Vjeronauk, Glazbena kultura u 4. razredu, Njemački jezik u 4. razredu) neće se održavati za učenike u školi nego na daljinu kao i do sada.

7. U školi se također neće održavati nastava TZK, kao i ostale tjelesne aktivnosti koje se provode u zatvorenom prostoru.

8. U postavljenu grupu koja će početi s radom 11. svibnja ne mogu se naknadno uvrstiti druga djeca

POSTUPANJE U SLUČAJU SUMNJE U ZARAZU KOD DJETETA

Ravnatelj škole u dogovoru s nadležnim školskim liječnikom o svakoj sumnji na COVID-19 kod zaposlenika ili djece  obavještava nadležnog školskog liječnika. 

ODLAZAK IZ ŠKOLE

1. Odlazak učenika iz škole odvija se prema utvrđenom rasporedu za izlazak svakog pojedinog razreda i to na način da ne dolazi do kontakta između djece različitih razreda.

2. Roditelji/skrbnici koji dolaze po dijete u školu ne smiju ulaziti u prostor školskog dvorišta i škole, osim u krajnjoj nuždi, nego dijete čekaju ispred ulaza u školsko dvorište poštujući mjere sigurnosnog razmaka od drugih roditelja i djece.

3. Nakon izlaska iz učionice, djeca peru ruke tekućom vodom i sapunom.

4. Nakon pranja ruku djeca se bez nepotrebnog zadržavanja upućuju prema izlazu iz škole koji je utvrđen kao izlaz za njihov razred te napuštaju školsko dvorište.

Roditelji-skrbnici čije će dijete pohađati nastavu od 11. svibnja svoju potpisanu izjavu dostavljaju u školu, najkasnije do srijede 6. svibnja u 12 sati.

 

djelomid1.jpg


tehnoadeo2017 BumbaNG


Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider

bazenid


Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE


Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217

Gradsko-inicijalniFoto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close