Sponzorirano

Nadolazeći događaji

Varaždin i Vodice zajedno apliciraju na projekt Izobrazno-informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom

541 puta

Danas je u Gradskoj vijećnici grada Varaždina svečano potpisan dodatak Sporazuma o udruživanju u provedbi projekta naziva Izobrazno-informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom između gradova Vodice, Varaždin i Varaždinske Toplice te općina Mali i Veliki Bukovec, Sveti Đurđ i Vidovec. Projekt se provodi u okviru prioritetne osi 6 Zaštita okoliša i održivost resursa s ciljem smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagališta, a u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda za dodjelu u okviru ovog Poziva je 47.200.000,00 kuna. Potpisnici Sporazuma, s obzirom na broj stanovnika, mogu očekivati ukupni iznos do milijun i 200 tisuća kuna, a iznos bespovratnih sredstava po pojedinom projektnom prijedlogu koji se može dodijeliti iznosi maksimalno 85 % od ukupnog iznosa prihvatljivih troškova projekta.

Potpisivanju Sporazuma su, uz gradonačelnicu Vodica, Nelku Tomić, prisustvovali i drugi predstavnici Grada Vodica, pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalno-vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo, Marko Lugović, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, imovinu i prostorno planiranje, Tina Bostin i direktor komunalne vodičke tvrtke Leć Stanko Birin.

Dobivanje bespovratnih europskih sredstava podrazumijeva ispunjavanje nekoliko kriterija, a jedan od važnijih je broj stanovnika koji će biti obuhvaćen aktivnostima za ostvarivanje programa obrazovanja i informiranosti o održivom gospodarenju otpadom te o nužnosti odvojenog prikupljanja korisnog od mješovitog komunalnog otpada već na kućnom pragu.

Ne treba čuditi ova suradnja Vodica i Varaždina budući da se radi o gradovima koji su daleko napredovali u uspostavi održivog gospodarenja otpadom i mogu poslužiti kao modeli dobre prakse prikupljanja korisnog otpada već na kućnom pragu. I Varaždin, kao jedan od turistički najposjećenijih kontinentalnih gradova Hrvatske i, Vodice kao popularna jadranska turistička destinacija dijele slične osobitosti i specifičnosti u organizaciji komunalnih djelatnosti.

varazdin2.jpg

Ovim se Sporazumom tako, osim suradnje na konkretnom projektu i zajedničkom provođenju raznih aktivnosti, povezuju gradovi i općine sa sličnim sustavima gospodarenja otpadom, jačaju se veze u provođenju mjera pametnog i održivog odnosa prema okolišu. Aktivnosti koje će se provoditi u okviru Projekta doprinijet će još boljoj informiranosti stanovništva o potrebi savjesnog odnosa prema otpadu, njegovom razvrstavanju već u domovima što dovodi do smanjenja količina deponiranog otpada i povećanja prikupljenih količina korisnog otpada koji se ponovno može oporabiti i koristiti u neke nove svrhe. Projektom će biti obuhvaćene sve dobne skupine, od najmlađih do starijih osoba, a neće biti zaboravljeni ni turisti za koje će biti tiskani višejezični letci s uputama za odgovorno postupanje s otpadom.


ATT desktop 1150x200 animated

BumbaNG
tehnoadeo2017
 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove portala Infovodice. Infovodice zadržava pravo obrisati neprimjeren komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara portal Infovodice nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.


Ocijeni sadržaj
(0 glasova)


LITRETAVANJE PO VODICAMA

  1. Foto vijesti
  2. Video vijesti

O nama

Informativno oglasni portal Grada Vodica - Gradske, kulturne, sportske vijesti, video i fotografije vezane za Vodice i širu okolicu

E-mail:

Arhiva vijesti

« Travanj 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30