Sponzorirano

Nadolazeći događaji

Prezentiran projekt “Preporučili ribari”: Putokaz inozemnim i domaćim turistima koji ih vodi do ugostiteljskih objekata s ponudom svježe domaće ribe

396 puta

U Tribunju u konobi Bepo, 26.06.2017. održana je prezentacija projekta "Preporučili ribari" . Nositelj projekta je Lokalna akcijska grupa u ribarstvu "Galeb", a sredstva za provođenje projekta su odobrena iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo.

 

Svrha projekta je izrada oznake kvalitete koja će se dodijeliti ugostiteljskim objektima ima po preporuci ribara. Oznaka kvalitete biti će putokaz inozemnim i domaćim turistima na našem području koji će ih voditi do ugostiteljskih objekata s ponudom lokalnih proizvoda ribarstva.

Projekt će ujedno doprinijeti partnerstvima i boljoj suradnji lokalnih ugostitelja i ribara. Uspješna implementacija projekta pomoći će u etabliranju našeg područja kao turističke destinacije s iznimnom prirodnom i kulturnom baštinom te s bogatom gastronomskom ponudom zasnovanom na proizvodima ribarstva.

Ideja za projekt je proizašla iz činjenica da je godišnji ulov ribara na području LAGUR-a 3.547 tona od čega se 2.900 odnosi na srdele i inćune, a s druge strane postoji 166 ugostiteljskih objekata, te dva nacionalna parka što predstavlja veliki potencijal za plasman i potrošnju ribe.

U prvoj fazi projekta, naglasak se stavio na sitnu plavu ribu te će se promovirati njena vrhunska kvaliteta i pozitivan utjecaj na zdravlje. Ova riba je turistima relativno nepoznata a ima ogroman potencijal u gastronomiji, te je dostupna kroz čitavu godinu.

Ideju je prepoznalo 12 ugostitelja s područja LAGUR-a koji su se odazvali suradnji i u svojim menijima uz oboritu bijelu ribu nude razne delicije koje se zasnivaju na srdelama i inćunima. Ugostitelji će na svojim objektima imati istaknutu oznaku vidljivosti "Preporučili ribari".

U okviru projekta pokrenuta je i dvojezična web stranica www.fisherman-recommend.com , na kojoj se u bazi podataka mogu lako naći svi "umreženi" ugostiteljski objekti i ribari ali i podatak o kretanju njihovih brodova odnosno jesu li i kada izašli na more. Tako da "svog ribara i ribu" možete pratiti od mora do stola!

Izrađene su i brošure koje će u narednom periodu biti distribuirane kao i vizitke.

Najavljeni su i daljnji koraci projekta, a to su izrada promotivnog filma- Jedan dan s ribarima na moru, ulaganje u daljnju promociju projekta, izrada zajedničkog menija, te promocija LAGUR područja kao područja prepoznatljivog po ribarstvu i lokalnoj gastronomiji.

Prezentaciji su prisustvovali ribari, ugostitelji, te predstavnici turističkih zajednica i lokalnih samouprava, a nakon prezentacije su mogli degustirati brojne delicije od plave ribe koje je pripremio domaćin, ujedno jedan od ugostitelja koji su ušli u projekt.


ATT desktop 1150x200 animated

BumbaNG
tehnoadeo2017
 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove portala Infovodice. Infovodice zadržava pravo obrisati neprimjeren komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara portal Infovodice nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.


Ocijeni sadržaj
(0 glasova)


LITRETAVANJE PO VODICAMA

  1. Foto vijesti
  2. Video vijesti

O nama

Informativno oglasni portal Grada Vodica - Gradske, kulturne, sportske vijesti, video i fotografije vezane za Vodice i širu okolicu

E-mail:

Arhiva vijesti

« Travanj 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30